Пътят на лебеда или 4 начина да променим кожата на шията и деколтето

Тази година Баленсиага, Клои, Долче и Габана и много други големи дизайнери отварят щедро деколтето. Предлагат красиви тоалети в които шията и раменете са на показ. Стегнатата шия излъчва повече от всякога младост, гладкото деколте – женственост.

Готови ли сме за това?

Факт е, че повечето жени след 40 мислят за лицето, виждайки първите признаци на стареене, стараят се да заличат фините бръчици или отпуснатият овал на лицето. Факт е също така, че деколтето и шията са винаги план В.

Ще ви разкажа една лична история. Бях на 50 и участвах в курс по „Презентационни умения и език на тялото“ в Прага, организиран от фирма Алерган. За да се упражняваме в интервю с журналисти, участвахме в ролеви игри и ни заснемаха на видео, което после всички 21 участници разглеждахме и обсъждахме на голям екран. Аз и още две колежки бяхме най-възрастни в цялата група. Когато видеото тръгна и ние се видяхме на екрана, трите извикахме ужасени! Лицата ни изглеждаха добре, всяка за себе си се беше постарала, но шиите ни определено издаваха възраста. И понеже ние, естетичните лекари сме изключително критични към себе си, разговорът в неформална обстановка след сесията между всички премина естествено към темата „шия“. Като колеги, които ежедневно се занимават с естетика всички бяхме на мнение, че шията е не по-малко важна за една жена, а в повечето случаи се игнорира докато не стане късно.

През последната година маркетингови проучвания сочат, че ако 67% от жените и мъжете не са доволни от отпускане на лицевия контур, то 65% не са доволни от остаряването на шията и деколтето и появата на двойна брадичка.

Това добре, но как да се противопоставим на процесите на остаряване на тази деликатна, нежна и фина кожа?

shutterstock_548188960

Опитът ми показва, че можем да постигнем един добър баланс между лице и шия, ако се погрижим за тези части от рано. Предлагам ви четири работещи варианти за възстановяване и поддържане на шията и деколтето, които можете да прилагате самостоятелно или поотделно, но съветвам ви, бъдете постоянни!

Dublo-s. Най- новото чудо в сферата на ултразвуковите технологии, което работи на три нива – повърхностно(1,5мм), подкожно( 3,0 мм) и СМАС ниво(4.5мм) дълбочина. Това е машина, която стимулира образуването на нов колаген, но това не е най-голямото й предимство. По-важното е, че тя работи на дълбоко ниво и въздейства върху мускулноапоневрозния слой (SMAS), тънка ципа, която покрива мускулите на цялото лице и шия и поддържа анатомичните структури на място. С годините тази „ципа“ се отпуска и издава възрастта. Една процедура Дубло на година ще поддържа шията и деколтето стегнато, изпънато и плътно.

Радиес – филър, който благодарение на съдържанието си на частички калциев хидроксиапатит стимулира образуването на колаген. В същото време запълва бръчките на шията и деколтето. Техниката на инжектирането е по-различна за тази зона и продуктът се разрежда с повече лидокаин, за да не дава видими неравности.

Добрият стар Ексилис – радиочестота, която нежно и фино поддържа структурите на шията и деколтето, като стимулира колагенообразуването. Тук апаратът термично стимулира фибробластите, като загрява кожата до 42 градуса и след четири процедури вие имате по-гладка, по-плътна и свежа кожа.

И трите варианта са работещи, само имайте търпение, колагенът има нужда от време! При Дубло ви трябват три месеца, за да постигнете заветните си мечти, а Радиес и Ексилис имат резултат след месец и половина. 

Жуведерм Волайт! Филър, който променя качеството на повърхността на кожата и в същото време запълва фините бръчици и прави кожата по-плътна. Създаден на основата на Вайкрос технология, продуктът ще замени три мезотерапии с хиалуронова киселина, ще се радвате на по-голяма дълготрайност – шест месеца, кожата на шията и деколтето ще блести и сияе. Една процедура два пъти годишно – самостоятелно или в комбинация с някои от по-горе изброените терапии и вашата лебедова шия вече ще краси Баленсиага!!!!

За да научите повече за моята работа или да се доверите на професионалната консултация с естетичен дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800.