Да върнем притегателния център на очите!

Кожата около очите е супер тънка. Факт е, че това е най-тънката част от кожата на лицето. Години наред влиянието на околната среда, слънцето, промените в климата и генетичното остаряване намаляват плътността в тази зона. Има няколко основни белези, които определят поведението ми като естетичен дерматолог, когато трябва да направя оценка на кожата в тази област. В  статията ще ви разкажа за първата поява на бръчици и фини линии около очите и как да се справим с тях!
Начеващи ситни бръчици без проява на отпускане. Това обикновено са първите признаци на остаряване, появяващи се още през ранните 30. Много млади момичета посещават кабинета ми и се консултират с мен по повод тези промени, които ги притесняват твърде рано. Чисто физиологически, те са естествени и са резултат от външни и вътрешни причини.
Какво препоръчвам в тези случаи?
- Радиочестотна терапия. Обикновено четири терапии с Ексилис уплътняват и възстановяват началните прояви на изтъняване на зоната. Ситните бръчици се заглаждат, погледът се избистря.
- Мезотерапия за очи. Поредица от няколко процедури също може да помогне при начални прояви на омрежаване на зоната около очите.
Терапия с Волайт. Жуведерм Волайт е най-новият продукт от Вайкрос колекцията продукти на Алерган. Той е създаден да възстановява повърхността на кожата и да повлиява на фини линии и бръчици. В зоната около очите филърът може да ревитализира, изпъва и подобрява структурата на кожата. Има дълготрайни резултати.
Ботокс при бръчици тип „пачи крак“. Прилага се, когато бръчките са резултат от повтарящите се движения на мускулите. Релаксира нежно орбикуларния очен мускул и по този начин изпъва бръчиците. Лицето придобива по-ведър, младежки и отпочинал вид. Последните медицински изследвания доказват, че в тази възраст ботоксът може да работи с цел превенция.
- Дубло – високоинтензивен фокусиран ултразвук. HIFU системата през последните години е един от най-желаните и успешни начини за стягане на контура и в тази зона. Ултразвукът прониква контролирано в дълбочина и лифтира, и уплътнява нежната околоочна зона.
shutterstock_455488000
- Нежен химичен пилинг. Има голямо разнообразие от пилинги, създадени за зоната около очите. Излючвайки и регенерирайки повърхностния слой, те намаляват фините линии, изглаждат повърхността и изсветляват зоната на долния клепач. Бъдете внимателни! Доверявайте се на лекар дерматолог, защото само той, познавайки добре анатомичните особености на кожата на долния клепач, може да ви предложи точния пилинг, с помощта на който ще имате най-добър резултат. И още, само специалист ще прецени най-добре вашите нужди и ще ви предложи най-доброто решение.
В следващата статия ще ви разкажа кои са основните белези, които характеризират кожата в зоната около очите във вашите 40+ и какво да допълните към изброените по-горе терапии, за да надградите резултатите. И запомнете: колкото по-рано започнете превантивни и терапевтични грижи за тази зона, толкова по-дълго ще имате мекия поглед на сърна, гладка кадифена кожа, а вашите очи ще бъдат притегателният център на лицето ви!

За да научите повече за моята работа или да се доверите на професионалната консултация с естетичен дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800.