Да върнем прителгателия център към очите! (Втора част)

В предишният пост ви представих, какви са терапиите и подходите за подобряване на състоянието на кожата около очите при по-възрастни хора. 

Какво се случва с тази нежна зона с напредване на възрастта?

Основният проблем е загубата на обем в периорбиталната зона, който става все по-видим с годините. Преходът между долния клепач и зоната на скулата и бузата става по- отчетлив. Т.нар. Долина на сълзите се задълбочава и при някои пациенти продължава надолу като разделя бузата на две. Очите изглеждат уморени, кожата повяхнала и отпусната. Загубата на обем оказва  влияние и на долната част на лицето, където линията на челюстна е неравна и част от тъканите ре-позиционират в тази част. 

Как може да се въздейства на периорбиталната зона когато белезите на стареене стават все по- видими?

1.      За да се възстанови тази област най- често се използват Филъри на базата на хиалуронова киселина. Най- добър резултат има комбинираното инжектиране на средната част с Жуведерм Волума и последващо третиране на слъзната падина, тъмните кръгове и отпускането на долния клепач с Жуведерм Волбела. Тази област изисква нежен и деликатен продукт, който да възстанови плавният преход между долният клепач и средната част, а също така и да подобри качеството на нежната кожа около очите. 

shutterstock_512478775

1.      СО2 лазер. Фракционираният лазерен рисърфисинг дава чудесни резултати за подобряване на състоянието на кожата на клепача, особено когато има и по- ясно изразени бръчици и отпускане. Този вид лазер е златен стандарт за работа по подобряването на повърхноста на кожата , за околоочната зона може да помогне много. Освен, че „изпилява“ бръчиците, СО2 лазерът има и още едно предимство- стимулира образуването на колаген и стяга кожата на долния и горния клепач. Необходими са три процедури , като времето между две процедури е две до три седмици. Непосредствено след процедурата се образува фина светлокафява коричка, която за три дни отпада и отдолу се появява нежна и фина нова кожа. Тази процедура е подходяща през студените месеци. 

2.      Волайт. Повтарям представянето на този нов сравнително продукт, защото той е много подходящ за инжектиране във всички възрасти. Основната му цел е подобряване повърхноста и качеството на кожата в зоната около очите и цялото лице. По своята същност Волайт е Филър, който се прилага с техника на мезотерапия, затова има дълъг живот, трайноста му е между 6 и 9 месеца и заменя множеството мезотерапии, които обичайно се използват за цялото лице и в частност за зоната на очите. 

16111781_10207901998570229_841274264_n

1.      Мезоконци. При пациенти, които имат склонност към отоци и лоша дренажна функция в околоочната зона те са много подходящи. 30 мм линеарни конци помагат за намаляване на отоците, торбичките и стягат кожата в зоната. Обикновено са достатъчни 10 конеца за двете очи. Резултатите идват след около месец.

Всички терапии, прилагани при добра оценка на състоянието на тази зона и добър план за работа дават чудесни резултати. С напредване на възрастта гаранция за успех е и необходимостта от прилагането на комбинирани терапии , а също и постоянството както от страна на пациента, така и от страна на лекаря. 

За да научите повече за моята работа или да се доверите на професионалната консултация с естетичен дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800.

Автор: д-р Денкова