Бай бай Булдог!!!!!

В края на всяко лято правя план за следващата работна година- как да приложа последните тенденции в областа на естетиката в работата си, какво да науча, какви нови терапии и процедури да предложа на моите пациенти. В приоритетите ми за тази есен на първо място поставям технологии и машини, работещи за стягане на кожата на лицето и лифтирането и. Наблюденията ми при ежедневните срещи с различни пациенти са , че голяма част от жените след 40 години идват за консултация по повод отпускането на кожата и тъканите на долната част на лицето. Наистина до момента справянето с тази зона беше трудно. Първите белези на стареене се проявяват в областа на средната част и околоочната зона поради загуба на мастна тъкан и отпускане на кожата, което води до задълбочаване на назолабиалните гънки , поява на т.нар слъзна падина в областа на долния клепач и отпускане на тъканите и кожата в долната трета на лицето и линията на долната челюст. Отпускането на кожата много често се отъждествява с кожата на кучетата Булдог. Пациентите често казват: Дразни ме „булдоческото“ отпускане на бузите. Едно от решенията за въздействие на тези части е възстановяването на загубения обем в средната част с Филъри . Когато отпускането в долната част е изразено обаче, това дава само частичен резултат. Няколко години изследвам пазара и търся ефективно решение , което да предложа . Цяла година следя ефекта и работата на колеги от целия свят с машина за стягане на кожата на долната трета на лицето и стопяването на двойната брадичка и мастните натрупвания. Юни месец посетих пластичен хирург в клиниката му във Верона. Д-р. Паоло Ровати работи вече много години с FaceTite и има изключително голям опит с машината още от първият и прототип, който е бил далеч по- несъвършен. Бях впечатлена от резултатите и ефекта на машината.

Какво представлява FaceTite??? Това е апарат, който с биполярен радиочестотен накрайник под формата на канюла, влизайки през 3 мм отвори под кожата, предизвиква контролирано затопляне, стопяване на мазнината и стягане на кожата. Машината следи автоматично температурата, което води до безопасност на процедурата. Температура от 70 градуса мощно съкращава и стяга тъканите и води до лифтиране на отпускането в областа на долната челюст и изправяне на овала. Въпреки минималната инвазивност на процедурата и навлизането на канюлата в подкожните структури, пациентът не изпитва болка, защото мястото се анестезира добре с локална упойка. Продължителноста на самата процедура е около 45 минути, резултатът се проявява след около три- четири месеца, а трайноста на процедурата е 7-8 години.

Всичко това, което ви описах и отличните резултати на д-р Ровати с хиляди пациенти ме подтикна да се подложа и аз на процедурата и да помисля да инвестирам в апарата. Това е моята първа миниинвазивна процедура. Последните две три години кожата под брадичката ми започна да се отпуска, линията на долната челюст загуби правата си линия. Наистина пораженията не бяха фатални, но аз искам да стопирам или по- точно да забавя еволюцията на процеса.

Facetite blog

Моят FaceTite продължи общо 40 мин. Местната упойка ми създаде комфорт и безболезнено протичане на терапията. Три дни носих стягаща превръзка, която ми помогна на кожата да прилепне по-добре към подлежащите тъкани. Имах само един много малък хематом в областа под брадичката с размери 1 см. в диаметър, който отшумя за седмица. Направих всичко това в петък, а понеделник вече бях с моите пациенти. Около един месец мястото на работа беше изтръпнало, леко оточно и безчувствено. Болка няма дори след отшумяване на анестезията. Минаха три месеца и както ми беше обещано резултатът започна да се проявява. Кожата под брадата е стегната, с всеки изминал ден долната част на лицето става по-изпъната и линията на челюста изправена. Сега съм сигурна в резултатите и ефекта, защото самата аз се подложих на процедурата FaceTite(фейстайт). С чиста съвест се прощавам с бузите си на „булдог“!!!!