Няколко изпитани и изпробвани естетични терапии за мъже

През последните години в клиниката имаме все повече мъже пациенти. Докато преди десет години те се брояха на пръсти, в наши дни процентът им се увеличава. Приятно ми е да имам мъже пациенти, те се вслушват в професионално мнение, ако се доверят на лекаря го правят безрезервно и не на последно място са много изпълнителни. Мъжката кожа е различна от тази на жените, по плътна, малко по-омазняваща се, с повече разширени пори и поради силната динамика на мускулите в горната част на лицето, образуваща повече бръчки вследствие на мимики.От опит мога да споделя няколко терапии, които наистина са много подходящи за мъже и които наистина работят.

Ботокс- релаксацията на мускулите в областа на челото, между веждите и пачия крак дава свеж вид на мъжкото лице, изпъва бръчиците и намалява усещането за умора. Кожата подобрява структурата си, цялата зона е лъскава и опъната.

Филъри- с годините мъжете губят подкожна мазнина в областа на различни части на лицето и кожата им се отпуска. Възстановяването на обемите с помощта на Филъри на базата на хиалуронова киселина или колагенови стимулатори може да върне младежкото излъчване. В моята практика аз препоръчвам Жуведерм с различна плътност инжектиран в различните зони, в зависимост от нуждите. За възстановяване на обеми и лифтиране би могло да се използва и продуктът Радиес, който освен, че има запълващи свойства, стимулира и фибробластите да образуват нов колаген.

mens-skincare

Микронидлинг- много подходяща процедура за мъже. Микро иглички перфорират кожата с определена скорост и я освежават, възобновяват горният слой и също така стимулират колагена. Повърхноста на кожата е подобрена, порите са по- фини и тенът избистрен.PH формула. Нова концепция за възстановяване на кожата в две стъпки, които се работят от козметик и лекар в синхрон. Всяка стъпка се състои от нанасянето на няколко продукти и пилинг-в терапията от козметик, лек, а в терапията на лекаря, по- интензивен. Пациентът не излиза от строя, кожата се възобновява без интензивно лющене. Крайният резултат-бистър и еднакъв тен, по- малко пигментации, по- сияйна кожа.

phformula men

Белкайра- новото чудо , преобразяващо долната част на лицето. За мъже, които имат проблем с двойна брадичка, с натрупване на мастни отлагания в тази зона. Белкайра съдържа дезоксихолинова киселина, която трайно разгражда мастните депа. Оформената линия на долната челюст прави мъжетe по-фит, което повишава тяхното самочуствие. Кожата под брадата е стегната и челюстта добре оформена. Без рязане, без хирургична намеса. Процедура в обедната почивка.

mens-skin-resurfacing