Пилинги, Микронидлинг, PRP, кое работи най-добре?

Много често в рекламите чувате думи като пилинг, микродермабразио, микронидлинг, плазмотерапия…. .

Четете информация за тези процедури и мислите коя от тях е подходяща за вас, от коя точно имате нужда?Коя е по- ефективна, но в същото време безвредна, коя няма да ви задържа дълго време в къщи и ще можете да се върнете максимално бързо към ежедневните си задачи?

Често моите пациенти ме питат за разликите и коя процедура да изберат. Подготвих няколко факти за отделните процедури за да можете по- лесно да изберете от какво имате точно нужда.

 

Микронилинг

 

Микронидлинг е процедура, чиято главна цел е да стимулира колагена в кожата. Това става чрез т.нар. Механична травма- апаратът произвежда “микро дупки” в кожата, които дразнят клетките, основен резервоар на колаген, а именно фибробластите. Така кожата произвежда колаген, който я прави по- плътна, стегната и здрава. В областа на лицето се използва за фини линии и бръчици, за белези след акне и всякакви неравности. Много добър ефект Микронидлинг има върху стрии, които изсветляват и изтъняват. Други проблеми, които успешно се третират с Микронидлинг са  широки пори, розацея, възрастови пигментации, разреждане на коса от различни причини. Практически процедурата е слабо болезнена заради предварителното апликиране на анестезия. След това може да имате минимално зачервяване и оток, отминаващ за два три дни.

Прочетете повече за Микронидлинг тук!

 

Пилинги

 

Химичните пилинги са процедури, които възобновяват тънкият горен слой повредена кожа. По този начин се въздейства на бръчици, фини линии, пигментации и неравности, чрез организиране на нов неувреден повърхностен слой кожа, която е свежа, сияйна и по- здрава. Има различни вариации от химични пилинги, в зависимост от дълбочината, на която въздействат, от химичния агент, който се използва и от концентрацията му. Леките пилинги са ефективни за ексфолиация, фини линии, сухота на кожата и акне, а дълбоките такива са подходящи при фото увредена кожа, пигментации, бръчки и белези. Обикновено са нужни няколко процедури до ефект, а времето за възстановяване е до седмица. Има много съвременни концепции на химични пилинги, при които кожата не се бели активно, но това не пречи на крайния ефект.

Прочетете повече за един от пилингите (PH формула), който клиниката предлага тук!

 

(PRP)Плазмолифт

 

Platelet Rich Plasma (PRP) плазмолифт, “Вампирски лифтинг” или плазмотерапия  са една и съща процедура. При нея се използва собствена кръв, която се центрофугира, за да се отдели плазмата и тя, смесена по специфичен начин с тромбоцитна маса се инжектира в отделни части на тялото, обикновено лице, шия, деколте, ръце, капилициум. Подобрява текстурата, цвета и цялостното състояние на кожата. Използват се и растежни фактори от собствената кръв за стимулиране на колагена на кожата, кератина на косъма и производството на хиалуронова киселина. Всички тези субстанции поддържат кожата да изглежда млада и свежа. Обикновено се използва венозна кръв, която се изтегля по същия начин, по който се взема кръв за стандартни изследвания. Кръвта се центрофугира , плазмата се сепарира от еритроцитната маса и се използва за инжектиране в лицето. И тук са необходими пакет от няколко процедури за добър ефект. Много добре се комбинира с лазерни процедури, така се потенцира ефектът от лазерния рисърфисинг или лазерно подмладяване.

Прочетете повече за Плазмолифт в сайта на клиниката (линк към процедурата)

 

Всички тези процедури, за които ви напомних могат да се комбинират или да се редуват като годишна програма. Направете консултация с вашия дерматолог и обсъдете какво е най- подходящо за вас конкретно, с какво да започнете и какъв ред да следвате в терапиите.

Готови ли сте да промените своята кожа? Готови ли сте за едно ново приключение в света на красотата? Лекарите и медицинските козметици от “Естеклиник Бюти – д-р. Денкова”  ще ви помогнат да вземете най- правилното решение.

За записване на час за безплатна консултация можете да позвъните на 0700 11 800