Колко е важно да останеш себе си

Имам един случай в практиката си, който още преди много години предопредели начина и принципите ми на работа. Колежка, известен дерматолог от Русия. Откакто я познавах, тя непрекъснато говореше, че не харесва носа и устните си. Имаше много нехарактерен за руската популация нос – римски и величествен, а под него фини и леко изтънени устни. Но комбинацията помежду им някак си й придаваше изисканост, характерност и особена красота. Харесвах я. Не бяхме се виждали от години. Помня как в паузата на един от поредните конгреси един непознат човек се затича към мен. Беше приятелката ми, която аз в първия момент едва познах. Нищо не беше останало от величието и стила й. Пред мен стоеше една средностатистически добре изглеждаща жена, която вече не правеше впечатление. Новият нос и устни бяха оформени професионално, но стояха като чужди на лицето й.

В моята практика всеки ден се срещам с много пациенти , които идват при мен с различни нужди. Някои от тях искат да променят устните си, други не харесват носа си, трети искат добре оформени скули или запълнени назолабиални гънки. Често пациентите искат да изглеждат по- млади, по- малко уморени, не толкова тъжни, по- слаби, по- атрактивни. Има и такива, които искат да приличат на свои идоли, които много харесват. Те често си мислят, че променяйки скулите си , уплътнявайки устните си или запълвайки малката гърбичка на носа си, ще изглеждат различни. Вие също можете да харесвате скулите на приятелката ви или устните на колежката ви, да пожелаете нос, оформен от известен хирург или дерматолог, видян от вас в Инстаграм. Но дали всичко това ще стои добре на лицето ви, дали ще хармонизира цялостното ви излъчване, дали ще го подчертава или отнема от него, подобно на съшита кръпка?

Вече разбирате защо по време на консултациите си винаги се опитвам да обясня, че в естетиката и в моята работа има нещо повече и отвъд запълването на назолабиални гънки. Лицето трябва да бъде разглеждано като едно цяло и да се търси цялостният подход в разкрасяването. Това е и причината да разработя програмата си за цялостно моделиране, която анализира пропорцията между отделните анатомични части на лицето и хармонизира всяка промяна, така че тя да не нарушава тези пропорции. Това е причината едни жени да изглеждат с нещо „ново“ и „направено“, а други просто да изглеждат добре.

Работя със система от филъри на базата на хиларуонова киселина и мускулен релаксант, които възстановяват обемите и повдигат овала като цялостно хармонизират лицето. Продуктите, които използвам са проверени във времето и са подложени на хиляди медицински изследвания, доказващи ефективност и безопасност, а също така и безусловно качество при работата ми с тях. По време на консултацията с пациент целта ми е да преценя броя необходими сесии и да съставим план за работа. Някои пациенти се нуждаят от една единствена сесия, за постигане на резултат, а други от две до четири през определен период от време, в които фокусирам работата си в определена зона. Така в края на програмата можем да постигнем пълно възстановяване и баланс на лицето.

И не забравяйте – в случая не става дума за брой спринцовки, които ще постигнат някакъв ефект. А за определено количество материал, необходимо за постигане на реален резултат, който няма да наруши естествената хармония на чертите ви. Лицето показва характера и същността ви, то разказва вашата лична история. Нашата мисия на естетични дерматолози да направим този разказ възможно най-красив, но преди всичко да се погрижим той да остане автентичен, да остане ваш.

За да научите повече за моята работа или да се доверите на професионалната консултация с естетичен дерматолог, свържете се с нас на тел. 0700 11 800.